Generic selectors
Presné hľadanie
Hľadať v názvoch
Hľadať v obsahu
Filter by Categories
DOMÁCE NÁTIERKY
GRILOVACIA SEZÓNA
KLOBÁSY
MÄKKÉ SALÁMY
MÄSÁ
NAPÍSALI & NATOČILI O NÁS
NOVINKY
PÁRKY A PÁRKOVINY
PEČENÉ A VARENÉ VÝROBKY
PRODUKTY
PRODUKTY HOME
RECEPTY
RECEPTY ARCHÍV
SALÁMY
Slovenská rada
ŠUNKY
ŠUNKY ŠPECIÁL
ŠUNKY ŠTANDARD
ŠUNKY VÝBEROVÉ
SUROVÉ SOLENÉ MÄSÁ
SUŠENÉ MÄSÁ
Tlačové správy
ÚDENÉ MÄSÁ
Uncategorized
Zo života firmy

Kapor po Záhorácky a šmykuavý sauát

Ingrediencie:
  • Kapor  1 ks
  • Múka hladká 500 gramov
  • Paprika sladká mletá 50 gramov
  • Rasca mletá 10 gramov
  • Zemiaky 600 gramov
  • Cibuľa 300 gramov
  • Kápia sterilizovaná 200 gramov
  • Ocot 0,2 l
  • Olej 1l
  • Soľ 
  • Cukor
  • Korenie čierne mleté
  • Korenie čierne celé
  • Korenie nové celé
  • Bobkový list
Pracovný postup:

Kapra očistíme a umyjeme pod tečúcou vodou. Nakrájame na podkovičky. Podkovičky zo všetkých strán osolíme a necháme chvíľu odležať. Pripravíme si zatiaľ zmes na obaľovanie kapra. Vo vhodnej nádobe zmiešame múku, papriku, štipku soli a mletú rascu. Podkovičky kapra dôkladne zo všetkých strán obalíme v pripravenej obaľovacej zmesi a vyprážame do zlatista. Podávame so Záhorackym zemiakovým šalátom – Šmykuavý sauát.

Príprava zemiakového šalátu:

Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode a necháme vychladnúť, aby sme s nimi mohli ďalej pracovať. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska. Nálev na šalát uvaríme z vody, octu, oleja, na kolieska nakrájanej cibule a cukru. Do nálevu pridáme bobkový list, celé nové korenie, celé čierne korenie a soľ. Spolu varíme 15 minút. Horúcim nálevom zalejeme pripravené zemiaky, pridáme sterilizovanú kápiu, dobre premiešame a necháme dobre vychladnúť. Tento šalát je vhodné pripravovať deň pred konzumáciu, aby sa zemiaky dokonale napili nálevu a aby sa rovnomerne rozložili všetky chute použitých ingrediencií.

Tip Šéfkuchára Jerguša: Celé koreniny v náleve varíme zabalené v sterilnej gáze. Jednoducho ich po uvarení nálevu odstránime.

logo

Berto sk, s.r.o.

Hlavná 1 , 900 66   Vysoká pri Morave

Slovenská republika

   tel: +421 2 659 67 483,   fax: +421 2 659 67 313

E-mail: berto@berto.sk

Tlačové chyby vyhradené, fotografie ilustračné.