Generic selectors
Presné hľadanie
Hľadať v názvoch
Hľadať v obsahu
Hľadať článkoch
Hľdať v stránkach
Filter by Categories
DOMÁCE NÁTIERKY
GRILOVACIA SEZÓNA
KLOBÁSY
MÄKKÉ SALÁMY
MÄSÁ
NAPÍSALI & NATOČILI O NÁS
NOVINKY
PÁRKY A PÁRKOVINY
PEČENÉ A VARENÉ VÝROBKY
PRODUKTY
PRODUKTY HOME
RECEPTY
RECEPTY ARCHÍV
SALÁMY
Slovenská rada
ŠUNKY
ŠUNKY ŠPECIÁL
ŠUNKY ŠTANDARD
ŠUNKY VÝBEROVÉ
SUROVÉ SOLENÉ MÄSÁ
SUŠENÉ MÄSÁ
Tlačové správy
ÚDENÉ MÄSÁ
Uncategorized
Zo života firmy

Marináda na rebrá alebo bôčik á la Berto

 Recept na bôčik á la Berto. Marináda na potieranie grilovaného mäsa.


 

Potrebujeme:

 

  • kvalitné bravčové alebo hovädzie mäso, bôčik alebo rebrá
  • 1/4 šálky (60 ml) citrónovej, limetkovej alebo pomarančovej šťavy
  • 1/4 šálky (60 ml) jablčného octa
  • 1/4 šálky (60 ml olivového oleja)
  • 3 lyžice (45 ml) medu
  • 4 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
  • 1 lyžica (15 ml) morskej soli
  • 1 čajová lyžička (5 ml) kajenského korenia
  • 1 čajová lyžička (5 ml) mletého čierneho korenia
  • feferónky a ďalšie koreniny podľa chuti

 

 

 
 
 
 

Postup:

 

Pripravené suroviny na marinádu zmiešame v miske a naložíme do nej mäso do niekoľkých poschodí tak, aby bolo z každej strany obalené a jednotlivé kúsky mäsa k sebe tesne priliehali.
 
Misku s naloženým mäsom vložíme do chladničky a necháme odstáť 12 až 24 hodín. Zvyšok marinády si odložíme.
 
Počas grilovania odložený zvyšok marinády povaríme 4-5 minút a použijeme na potieranie mäsa na grile.
 
TIP: Pre urýchlenie grilovania odporúčame mäso predpiecť v rúre, napríklad deň vopred.
 
Prajeme dobrú chuť!

logo

Berto sk, s.r.o.

Hlavná 1 , 900 66   Vysoká pri Morave

Slovenská republika

   tel: +421 2 659 67 483,   fax: +421 2 659 67 313

E-mail: berto@berto.sk

Tlačové chyby vyhradené, fotografie ilustračné.