Marináda na rebrá alebo bôčik á la Berto
Recept na bôčik á la Berto. Marináda na potieranie grilovaného mäsa.
Potrebujeme:
- kvalitné bravčové alebo hovädzie mäso, bôčik alebo rebrá
- 1/4 šálky (60 ml) citrónovej, limetkovej alebo pomarančovej šťavy
- 1/4 šálky (60 ml) jablčného octa
- 1/4 šálky (60 ml olivového oleja)
- 3 lyžice (45 ml) medu
- 4 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
- 1 lyžica (15 ml) morskej soli
- 1 čajová lyžička (5 ml) kajenského korenia
- 1 čajová lyžička (5 ml) mletého čierneho korenia
- feferónky a ďalšie koreniny podľa chuti
Postup:
Pripravené suroviny na marinádu zmiešame v miske a naložíme do nej mäso do niekoľkých poschodí tak, aby bolo z každej strany obalené a jednotlivé kúsky mäsa k sebe tesne priliehali.
Misku s naloženým mäsom vložíme do chladničky a necháme odstáť 12 až 24 hodín. Zvyšok marinády si odložíme.
Počas grilovania odložený zvyšok marinády povaríme 4-5 minút a použijeme na potieranie mäsa na grile.
TIP: Pre urýchlenie grilovania odporúčame mäso predpiecť v rúre, napríklad deň vopred.
Prajeme dobrú chuť!