Generic selectors
Presné hľadanie
Hľadať v názvoch
Hľadať v obsahu
Filter by Categories
DOMÁCE NÁTIERKY
GRILOVACIA SEZÓNA
KLOBÁSY
MÄKKÉ SALÁMY
MÄSÁ
NAPÍSALI & NATOČILI O NÁS
NOVINKY
PÁRKY A PÁRKOVINY
PEČENÉ A VARENÉ VÝROBKY
PRODUKTY
PRODUKTY HOME
RECEPTY
RECEPTY ARCHÍV
SALÁMY
Slovenská rada
ŠUNKY
ŠUNKY ŠPECIÁL
ŠUNKY ŠTANDARD
ŠUNKY VÝBEROVÉ
SUROVÉ SOLENÉ MÄSÁ
SUŠENÉ MÄSÁ
Tlačové správy
ÚDENÉ MÄSÁ
Uncategorized
Zo života firmy

Pečené Bavorské koleno Berto na pive s kapustovými plackami

Ingrediencie:
  • 1500 g bavorské koleno Berto 
  • 300 g stupavské zelé (kyslá kapusta)
  • 100 g  zemiaky 
  • hladká múka podľa potreby
  • 100 g bravčová masť 
  • 1 ks vajce
  • 3 l pivo 
  • 50 g maslo 
  • 3 ks cibuľa 
  • cesnak podľa chuti
  • bobkový list
  • rasca mletá
  • majoránka
  • čierne korenie celé
  • nové korenie celé
  • jalovec celý
  • soľ 
Pracovný postup:

 Bavorské koleno Berto umyjeme pod tečúcou studenou vodou a namočíme na noc do piva. Pred pečením narežeme kožu, podlejeme vodou a pridáme nakrájanú cibuľu, celé očistené strúčiky cesnaku , bobkový list, čierne korenie celé, nové korenie celé a jalovec (borievky). Koleno pečieme pri teplote 160 stupňov cca 90 minút. 

Kapustu nakrájame na drobno. Pridáme na jemno postrúhané zemiaky, na jemno postrúhaný cesnak, vajce, trochu múky a koreniny – mletú rascu, čierne mleté korenie a majoránku. Vypracujeme kompaktné cesto, ktoré je možné dávkovať polievkovou naberačkou. Placky opekáme do zlata po oboch stranách na panvici na lievance. Upečené koleno nakrájame na plátky podľa predchádzajúcich rezov na koži a podávame s kapustovými plackami.

logo

Berto sk, s.r.o.

Hlavná 1 , 900 66   Vysoká pri Morave

Slovenská republika

   tel: +421 2 659 67 483,   fax: +421 2 659 67 313

E-mail: berto@berto.sk

Tlačové chyby vyhradené, fotografie ilustračné.